Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En perfekt kaka för chokladälskaren, där brynta smulor sätter pricken över i.
Vispa ihop smör och farinsocker i en köksassistent, skrapa ner blandningen från kanterna om det behövs.
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en jämn och fluffig smet.
Sikta ner vetemjölet tillsammans med kakao och bakpulver och vänd ner det i smeten.
Vänd ner kaffet på slutet och hälften av chokladen. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smulor: Smält smöret i en liten kastrull på medeltemperatur och låt det koka samtidigt som du vispar. Koka smöret tills det börjar bli brunt i botten och doftar nötigt och karamelliserat. Dra av kastrullen från värmen i god tid då smöret bryns en aning efteråt.
Tillsätt strösocker, sirap, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och blanda ihop.
Klä en form, ca 1 liter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och strö över smulorna.
Grädda kakan mitt i ugnen i 40–50 min, känn med en provsticka om den är färdiggräddad.
Smält resterande choklad och ringla den över kakan. Låt det stelna.