Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En kladdig chokladkaka med smak av apelsin och ingefära. Kaksmeten rörs enkelt ihop i en kastrull.
Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter.
Smält smöret försiktigt i en kastrull och rör ner chokladen i smöret. Rör till en slät smet. Tillsätt apelsinmarmelad och strösocker och rör om. Vispa upp äggen lätt och rör ner dem i smeten. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och ingefära i en skål och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min, den ska vara kladdig i mitten. Låt kakan kallna i 10 min i formen och flytta sedan över den till ett galler.
Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Rör till en slät smet och tillsätt marmeladen. Häll glasyren över kakan. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.