Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bästa smakkombinationen med choklad, kaffe och apelsin i denna goda kaka! Receptet är anpassat efter en lite större bakform på 2,2 liter, men vill du, går det fint att använda två mindre formar. Godast nybakad förstås, men det går fint att spara kakan några dagar i kylen eller frysa in den.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2,2 liter, alternativt 2 lite mindre formar.
Hacka chokladen grovt. Lägg den i en kastrull tillsammans med kakao och mjölk och värm upp det tills chokladen har smält. Låt det svalna.
Vispa smör och strösocker i en stor bunke, i ca 1 minut, med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt chokladmjölken.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och sikta ner det i smeten. Vänd ner det med en slickepott. Blanda till sist ner rivet apelsinskal.
Fyll formen till 3/4 med smet för att undvika att det rinner över
i ugnen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45–55 min. Känn med en provsticka om kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar glasyr. Häll glasyren över kakan och hyvla över choklad.