Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladhjärtan med topping

Underbara chokladkakor får vi aldrig nog av, här i form av hjärtan som passar till Alla hjärtans dag. Kakorna toppas med strössel och hackade nötter.

Chokladhjärtan med topping
Chokladhjärtan med topping
Chokladhjärtan med topping
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,25 dlkakao
  • 1 tskvaniljsocker

Topping

  • 100 gmjölkchoklad
  • strössel
  • hasselnötter- finhackade

Gör så här

  1. Skär smöret i mindre bitar. Lägg det i en matberedare och tillsätt mjöl, socker, kakao och ­vaniljsocker. Arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175°. 

  2. Kavla ut degen till en platta, ca 2 mm tjock. Stansa ut hjärtformade kakor med en utstickare, ca 5 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem kallna på ett galler.

  3. Topping: Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa överdelen av kakorna i choklad och lägg dem på bakplåts­papper. Strö över strössel eller hackade hasselnötter. Låt kakorna stelna i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: