Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbara chokladkakor får vi aldrig nog av, här i form av hjärtan som passar till Alla hjärtans dag. Kakorna toppas med strössel och hackade nötter.
Skär smöret i mindre bitar. Lägg det i en matberedare och tillsätt mjöl, socker, kakao och vaniljsocker. Arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Kavla ut degen till en platta, ca 2 mm tjock. Stansa ut hjärtformade kakor med en utstickare, ca 5 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem kallna på ett galler.
Topping: Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa överdelen av kakorna i choklad och lägg dem på bakplåtspapper. Strö över strössel eller hackade hasselnötter. Låt kakorna stelna i rumstemperatur.
Läs också: