Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Prova gärna att strö på lite flingsalt på toppen av kakan om du gillar kombinationen av sött och salt.
Sätt ugnen på 180°. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron och ställ den åt sidan.
Vispa smör och socker krämigt med elvisp. Tillsätt äggulor och vaniljsocker. Vispa ner den smälta chokladen i smeten.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 28 bitar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och tryck en grop i varje kaka med tummen eller med baksidan på en slev. Grädda kakorna mitt i ugnen 9–11 min. Låt dem svalna på plåten ca 10 min och sedan kallna på galler.
Kolafyllning: Grovhacka nötterna. Blanda socker, sirap, grädde och smör i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan till ca 118°. Låt kolasmeten svalna något.
Fyll fördjupningen på kakorna med kolasmet och toppa med nötterna. Förvara kakorna svalt, gärna i kylen.