Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa chokladgrottor är mums för den som gillar hallon. Vill man ha extra mycket hallon kan man även använda choklad med hallonsmak i degen.
Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter.
Kakorna ska gräddas i cirka 10 minuter beroende på storlek, tjocklek och smaksättning. Kakorna ska knappt få färg, men vara genomgräddade. Låt dem svalna på plåten och för sedan över dem till ett galler och slutligen ska de förvaras i en lufttät burk.
Blanda snabbt mördegen med kakao och den finhackade chokladen. Knåda inte.
Rulla kulor av degen och tryck till med fingret så att det bildas en fördjupning till hallonet.
Låt dem vila kallt övertäckta med plast i minst 30 minuter Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett fryst eller färskt hallon i fördjupningen. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Recept från Mitt kök