Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladgrottor med ganache

Recept på chokladgrottor. En riktigt härlig chokladkaka fylld med len chokladganache.

Cecilia Hagerling Larsson
Chokladgrottor med ganache
Chokladgrottor med ganache
Chokladgrottor med ganache
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 80 gljus choklad
  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 1,25 dlljust muscovadosocker
  • 0,5 dlströsocker
  • 2äggulor
  • 1 tskvaniljsocker
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 0,5 dlkakao
  • 1 tskbakpulver

Mjölkchokladganache

  • 115 gmjölkchoklad
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 0,5 mskhonung
  • 0,5 msksmör- rumsvarmt
  • 0,5 krmsalt

Topping

  • 50 gmörk choklad- (55 %)
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält den i en skål över ett vattenbad eller i mikron.

  2. Vispa smör och socker i en matberedare. Blanda i äggulor och vaniljsocker. Tillsätt den smälta chokladen, mjöl, kakao och bakpulver. Mixa ihop till en deg.

  3. Dela degen i 14 bitar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna glest på plåtar med -bakplåtspapper. Tryck en grop i varje kaka med exempelvis baksidan på en träslev.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min. Tryck till lite i groparna i kakorna om de har försvunnit under gräddningen. Låt kakorna kallna.

  5. Mjölkchokladganache: Finhacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen. Låt stå i 30 sek och rör sen om till en jämn ganache. Tillsätt smör och salt. Täck ytan med plastfolie och låt ganachen stå i rumstemperatur tills den är spritsbar.

  6. Fyll kakorna med ganachen, lättast är det att spritsa i den. Hacka chokladen till garnering. Smält 2/3 av chokladen. Blanda i resten av chokladen och rör tills den har smält. Ringla chokladen över kakorna och strö på flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?