Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladgrottor. En riktigt härlig chokladkaka fylld med len chokladganache.
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält den i en skål över ett vattenbad eller i mikron.
Vispa smör och socker i en matberedare. Blanda i äggulor och vaniljsocker. Tillsätt den smälta chokladen, mjöl, kakao och bakpulver. Mixa ihop till en deg.
Dela degen i 14 bitar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna glest på plåtar med -bakplåtspapper. Tryck en grop i varje kaka med exempelvis baksidan på en träslev.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min. Tryck till lite i groparna i kakorna om de har försvunnit under gräddningen. Låt kakorna kallna.
Mjölkchokladganache: Finhacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen. Låt stå i 30 sek och rör sen om till en jämn ganache. Tillsätt smör och salt. Täck ytan med plastfolie och låt ganachen stå i rumstemperatur tills den är spritsbar.
Fyll kakorna med ganachen, lättast är det att spritsa i den. Hacka chokladen till garnering. Smält 2/3 av chokladen. Blanda i resten av chokladen och rör tills den har smält. Ringla chokladen över kakorna och strö på flingsalt.