Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås

Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås är en variant av tiramisu med espressosmaksatta savoiardikex, chokladglass och vispgrädde.

Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås
Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås
Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 12savoiardikex
  • 0,5 lchokladglass
  • 50 gchoklad- mörk
  • 1 dlströsocker
  • 4 dlvatten
  • 0,5 dlespressokaffepulver
  • 2 dlvispgrädde

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka ihop  socker med vatten till ca 2 1/2 dl återstår. Blanda ner kaffepulver. Rör ner chokladen i hälften av kaffesockerlagen. Låt svalna.

  2. Halvtina glassen. Lägg ut hälften av kexen i en form. Droppa på kaffelag. Lägg på glass, resten av kexen och kaffelagen. Ställ in i frysen.

  3. Lättvispa grädden. Ta ut glassen och bred på grädden lite slarvigt. Ringla över chokladkaffelagen och pudra över kakao.

Vad tyckte du om receptet?