Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås är en variant av tiramisu med espressosmaksatta savoiardikex, chokladglass och vispgrädde.
Hacka chokladen. Koka ihop socker med vatten till ca 2 1/2 dl återstår. Blanda ner kaffepulver. Rör ner chokladen i hälften av kaffesockerlagen. Låt svalna.
Halvtina glassen. Lägg ut hälften av kexen i en form. Droppa på kaffelag. Lägg på glass, resten av kexen och kaffelagen. Ställ in i frysen.
Lättvispa grädden. Ta ut glassen och bred på grädden lite slarvigt. Ringla över chokladkaffelagen och pudra över kakao.