Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En underbart god glass med rik smak av choklad och citrus. Glassen görs bäst i glassmaskin.
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur de små fröna med en kniv. Lägg i stång och frön. Tillsätt apelsin- och citronskal, socker och honung. Koka upp och låt vila 30 min.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Sila mjölkblandningen ner i en ren kastrull. Koka upp och häll över chokladen. Mixa med mixerstav till en slät massa och låt kallna, gärna över natten.
Häll glassmassan i en glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) och kör ca 20 min. Häll upp den i en bunke och ställ i frysen. Servera glassen som den är med färska bär eller vackert upplagd på chokladplatta.