Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladfudge med vit choklad och polkaströssel

Chokladfudge med vit choklad och polkaströssel
Chokladfudge med vit choklad och polkaströssel
Chokladfudge med vit choklad och polkaströssel
HELÉN PE

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 3 mskkakao
  • 5 dlströsocker
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 1 krmpepparmyntsolja
  • 1,5 krmsalt
  • 100 gchoklad- mörk (60-70% kakaohalt)
  • 2 msksirap- ljus
  • 1 krmpepparmyntsolja
  • 1,5 krmsalt

Topping

  • 150 gvit choklad
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 tsksmör
  • 1015polkagrisar- fint krossade

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till fudgen i en tjockbottnad kastrull. Koka upp över låg värme under omrörning tills allt sockret löst sig. Skrapa ner eventuellt socker på kanterna med hjälp av en slickepott.

  2. Öka värmen något och låt massan koka tills den når 113 grader (det tar cirka 15 minuter) och kyl sedan av kastrullen i ett kallt vattenbad. Låt stå och svalna cirka 10 minuter.

  3. Vispa fudgen kraftigt tills den börjar bli matt, cirka 10 minuter. Plasta under tiden en rektangulär eller kvadratisk form, cirka 20 x 30 centimeter med plastfolie.

  4. Stjälp upp massan i formen och tryck ut den jämnt. Låt stå i kylen någon timme för att stelna. Smält under tiden chokladen tillsammans med vispgrädden över ett vattenbad. Rör i smöret och häll därefter toppingen över den stelnade fudgen.

  5. Krossa polkagrisarna grovt i en mortel eller lägg dem i dubbla plastpåsar och slå mot en bänk. Strö krosset över toppingen och ställ in formen ytterligare en stund i kylen.

  6. När den vita chokladen stelnat, lyft ur fudgen och skär den i mindre bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök