Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladfudge med vanilj. För att lyckas bra med fudgen behöver du en digitaltermometer.
Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull med höga kanter. Koka upp, sätt i en termometer och låt smeten sjuda till 120°, ca 45 min. Rör inte om utan skaka bara kastrullen då och då om det behövs.
Tillsätt glykos, smör och vaniljpasta när termometern visar 120°. Rör om lite så att det blandas. Sjud ytterligare ca 2 min. Hacka chokladen.
Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen försiktigt så att den smälter och blandas med smeten.
Häll smeten i en form, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper i botten. Ställ fudgen att kallna och stelna på torr och sval plats.
Skär fudgen i bitar. Hacka och smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad, gärna i en plastpåse. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över fudgebitarna. Ställ dem i kylen att stelna.