Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fudge är som en lite smuligare kola. Med glögg och mörk choklad blir den riktigt djup och fyllig i smaken.
Häll grädden i en kastrull. Vispa ut kakao och kryddor i grädden under uppvärmning så att eventuella klumpar försvinner. Tillsätt socker, sirap, smör och 1/2 dl vinglögg.
Koka upp under omrörning. Koka smeten på medelvärme tills temperaturen är 123°.
Rör i 1/2 dl glögg. Hacka och rör i choklad. Rör smeten i ca 2 min. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm.
Låt fudgen kallna och skär den sen i bitar.