Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladfudge med mörk choklad och glögg

Fudge är som en lite smuligare kola. Med glögg och mörk choklad blir den riktigt djup och fyllig i smaken.

Chokladfudge med mörk choklad och glögg
Chokladfudge med mörk choklad och glögg
Chokladfudge med mörk choklad och glögg
Fudge med mörkchoklad och smak av glögg Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskkakao
  • 1 krmpomerans- mald
  • 2 krmkanel- mald
  • 2 krmingefära- mald
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlljus sirap
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlvinglögg- + 0,5 dl
  • 100 gmörk choklad

Gör så här

  1. Häll grädden i en kastrull. ­Vispa ut kakao och kryddor i grädden under uppvärmning så att eventuella klumpar för­svinner. Tillsätt socker, sirap, smör och 1/2 dl vinglögg.

  2. Koka upp under omrörning. Koka smeten på medelvärme tills temperaturen är 123°.

  3. Rör i 1/2 dl glögg. Hacka och rör i choklad. Rör smeten i ca 2 min. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm.

  4. Låt fudgen kallna och skär den sen i bitar.

Vad tyckte du om receptet?