Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladfrosting med kanderade nötter

Variera chokladkrämen med whisky eller punsch.

( Används till chokladcupcakes som finns i receptdatabasen)

Chokladfrosting med kanderade nötter
Chokladfrosting med kanderade nötter
Chokladfrosting med kanderade nötter

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 3 mskkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 dlflorsocker
  • 1 mskrom- mörk
  • 200 gphiladelphia- light

Kanderade nötter

  • 1 dlhasselnötter
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 krmsalt
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Smält smöret, rör i alla torra ingredienser. Låt svalna.

  2. Rör ner rom och philadelphiaost i chokladsmeten.

  3. Ställ i kylen och låt den stabilisera sig lite.

  4. Ta fram frostingen ca 30 min innan den breds på muffinsen.

  5. Kanderade nötter: Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Lägg över dem på en torr handduk och rulla dem så att skalet lossnar.

  6. Smält socker och salt i stekpanna på medelstark värme, rör inte!

  7. Lägg i nötterna när sockret smält och rör om.  Häll i vatten och koka ihop hastigt tills vattnet dunstat.

  8. Lägg över nötterna på bakplåtspapper och låt stelna.  Hacka nötterna och strössla dem över chokladfrostingen.

Vad tyckte du om receptet?