Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladformar med dulce de leche - recept på en enkel godsak

Julgodis med krämig kola och mörk choklad. Den karamelliserade mjölken som blir över går bra att frysa. Tina chokladformarna långsamt i kylen. Ett enkelt recept, och så gott! 

Chokladformar med dulce de leche - recept på en enkel godsak
Chokladformar med dulce de leche - recept på en enkel godsak
Chokladformar med dulce de leche - recept på en enkel godsak
Recept på chokladformar med dulce de leche. Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 dlkaramelliserad mjölk
  • 150 gchoklad- mörk

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Ställ burken med karamelliserad mjölk i kylen. Hacka chokladen och smält i mikrovågsugn ­eller över vattenbad. Pensla in­sidan och botten av små formar med chokladen. Ställ formarna på en bricka och ställ i kylen tills chokladen stelnar, ca 20 min.

  2. Pensla formarna med ytter­ligare ett eller två lager choklad och låt stelna i kylen.

  3. Rör den karamelliserade mjölken slät. Fördela den i formarna och ställ kallt fram till servering i en burk med lock. Garnera med flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?