Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept av Tareq Taylor på chokladfondant med torkad frukt. Chokladfondanter är en älskad dessert. En varm, mjuk och krämig chokladfondant får gärna serveras med ett glas mörk rom.
Frukt: Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt vanilj- och kanelstång och låt koka 3-4 min. Lägg i den torkade frukten. Låt kallna och låt sedan frukten stå 1-2 timmar för att dra åt sig smaken.
Sätt ugnen på 200°. Smält choklad och smör i en kastrull på medelvärme under omrörning.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt ägg, äggulor, socker och vetemjöl. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i smorda och mjölade ugnssäkra portionsformar à ca 1 dl.
Grädda mitt i ugnen 16-18 min. Fondanterna ska inte vara helt genombakade utan fortfarande vara lösa i mitten.
Stjälp genast upp de nygräddade fondanterna på tallrikar och servera tillsammans med frukt och vispad grädde.