Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladfondant med mandel. Mitt emellan kladdkaka och muffins – det är klart att en chokladfondant alltid är lika uppskattad. Rostad mandel och lite bittermandelarom ger en mild smak av den italienska likören Amaretto. Servera med en klick crème fraiche eller vispad grädde och bär.
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål, som vardera rymmer cirka 2 dl.
Skålla, skala och grovhacka mandeln.
Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.
Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft. Sikta ner mjölet i äggvispet. Blanda äggvispet, chokladsmeten och bittermandelaromen.
Fördela smeten i muffinsplåten.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.
Låt vila några minuter innan fondanterna tas ur formen.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök