Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladfondant - lättgjort och lyxig. Ljummen chokladkaka med hallon är en oslagbar kombination. Denna förföriska chokladfondant gräddas medan gästerna väntar och serveras ljummen.
Smöra 8 ugnsfasta små formar. Fördela hallonen i formarna, spara de finaste hallonen till garnering.
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad.
Vispa ägg och socker lätt och rör bestämt ner äggvispet i den smälta chokladen. Rör blandningen till en jämn smet.
Fyll formarna med smet nästan ända upp. Låt vila i kylen till gräddning.
Grädda formarna på 225 grader i cirka 8–10 minuter. Chokladkakan skall precis lyfta men fortfarande vara rinnande i mitten. Garnera med hallon och pudra eventuellt över lite florsocker. Servera genast.