Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladfondant med hallon

Chokladfondant - lättgjort och lyxig. Ljummen chokladkaka med hallon är en oslagbar kombination. Denna förföriska chokladfondant gräddas medan gästerna väntar och serveras ljummen.

Chokladfondant med hallon
Chokladfondant med hallon
Chokladfondant med hallon
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 300 gmörk choklad- 70 procent
  • 120 gsmör- osaltat
  • 8 stägg
  • 2 dlsocker
  • 200 ghallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Smöra 8 ugnsfasta små formar. Fördela hallonen i formarna, spara de finaste hallonen till garnering.

  2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad.

  3. Vispa ägg och socker lätt och rör bestämt ner äggvispet i den smälta chokladen. Rör blandningen till en jämn smet.

  4. Fyll formarna med smet nästan ända upp. Låt vila i kylen till gräddning.

  5. Grädda formarna på 225 grader i cirka 8–10 minuter. Chokladkakan skall precis lyfta men fortfarande vara rinnande i mitten. Garnera med hallon och pudra eventuellt över lite florsocker. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?