Apelsinsorbet
1 dl socker
1 dl vatten
finrivet skal av 1/2 citron
2 dl pressad apelsinsaft
1 msk pressad citronsaft
1. Häll socker och vatten i en kastrull och koka ihop ca 5 min, till en simmig konsistens. Låt svalna.
2. Blanda med övriga ingredienser och kör i glassmaskin ca 20 min.
Sorbeten kan också frysas i en bunke och röras med elvisp då och då i ca 4 timmar under infrysningen tills konsistensen är sorbetliknande.
Vaniljdroppar
1/2 vaniljstång
1/2 dl pressad apelsinsaft
1 dl vit sirap
finrivet skal av 1/2 apelsin
1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en liten kastrull. Lägg ner vaniljstången.
2. Häll apelsinsaften över vaniljen. Låt koka 2-3 minuter.
3. Ta kastrullen från värmen. Ta upp vaniljstången och blanda den vaniljsmakande apelsinsaften med sirap och rivet apelsinskal.