Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladfondant med ­kaffesmak

De här kladdiga bakverken är en slags blandning av muffins och kladdkaka. Färska bär och en klick frisk crème fraiche eller vispad grädde smakar härligt till.

Chokladfondant med ­kaffesmak
Chokladfondant med ­kaffesmak
Chokladfondant med ­kaffesmak
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 gmörk choklad- 70 procent kakao
  • 250 gsmör
  • 4äggulor
  • 4ägg
  • 1 dlråsocker
  • 3 mskespressopulver
  • 1 dlvetemjöl
  • blåbär
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål, som vardera rymmer cirka 2 deciliter.

  2. Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.

  3. Rör ihop äggulor, ägg, socker och espressopulver för hand utan att slå in luft.

  4. Sikta ner mjölet i äggvispet. Blanda ­äggvispet och chokladsmeten.

  5. Häll smeten till 3/4 i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter, de ska fortfarande vara kladdiga inuti. Servera nygräddade med blåbär och vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?