Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladfondant med gräddat skal och krämig kärna. När chokladfondanten görs med majsstärkelse är den glutenfri. Smeten kan förberedas och stå klar i formarna, bara att grädda inför serveringen.
Smörj 6 cocotteformar à ca 1 1/2 dl rikligt, eller använd stora pappersmuffinsformar eller stor muffinsplåt. Lägg dessutom tillklippta, smorda bakplåtspappersrundlar i bottnen.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.
Vispa smör och socker mjukt med elvisp.
Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.
Vispa ner majsstärkelse och chokladen. Hit kan förberedas dagen innan.
Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela i formarna. Hit kan förberedas samma dag.
Vid servering: Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.
Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra ev med florsocker och servera med en glasskula och lite svartvinbärssylt eller enbart ett glas portvin.