Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladfondant - glutenfri variant

Chokladfondant med gräddat skal och krämig kärna. När chokladfondanten görs med majsstärkelse är den glutenfri. Smeten kan förberedas och stå klar i formarna, bara att grädda inför serveringen.

Chokladfondant - glutenfri variant
Chokladfondant - glutenfri variant
Chokladfondant - glutenfri variant

Ingredienser

  • 150 gmörk choklad- mörk
  • 150 gsmör- mjukt, gärna osaltat
  • 3 mskströsocker
  • 3äggulor
  • 3ägg- hela
  • 3 mskmajsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Smörj 6 cocotteformar à ca 1 1/2 dl rikligt, eller använd stora pappersmuffinsformar eller stor muffinsplåt. Lägg dessutom tillklippta, smorda bakplåtspappersrundlar i bottnen.

  2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.

  3. Vispa smör och socker mjukt med elvisp.

  4. Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.

  5. Vispa ner majsstärkelse och chokladen. Hit kan förberedas dagen innan.

  6. Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela i formarna. Hit kan förberedas samma dag.

  7. Vid servering: Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.

  8. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra ev med florsocker och servera med en glasskula och lite svartvinbärssylt eller enbart ett glas portvin.

Vad tyckte du om receptet?