Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladfondant

Flytande chokladkaka. Chokladfondant är en chokladdessert som lagas i kopp och serveras ljummen med sitt ännu flytande innehåll. Därtill bjuds små klickar av dadelkompott och vispgrädde.

Chokladfondant
Chokladfondant
Chokladfondant

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- mörk hackad
  • 75 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 2ägg
  • 1 mskvetemjöl

Servering

  • dadelkompott
  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och smörj 4 - 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar.

  2. Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det.

  3. Vispa socker och ägg pösigt.

  4. Vänd ner mjölet och den smälta choklad- och smörblandningen och blanda till en jämn smet.

  5. Fördela smeten i kopparna och grädda 8-10 min. Smeten ska då fortfarande vara lös i mitten. Servera kopparna medan kakan ännu är varm och fl ytande med dadelkompott och vispad grädde. Låter du kopparna kallna så stelnar kakan på samma sätt som en chokladtårta – då passar den till kaffet på maten!

Vad tyckte du om receptet?