Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Flytande chokladkaka. Chokladfondant är en chokladdessert som lagas i kopp och serveras ljummen med sitt ännu flytande innehåll. Därtill bjuds små klickar av dadelkompott och vispgrädde.
Sätt ugnen på 200° och smörj 4 - 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar.
Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det.
Vispa socker och ägg pösigt.
Vänd ner mjölet och den smälta choklad- och smörblandningen och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i kopparna och grädda 8-10 min. Smeten ska då fortfarande vara lös i mitten. Servera kopparna medan kakan ännu är varm och fl ytande med dadelkompott och vispad grädde. Låter du kopparna kallna så stelnar kakan på samma sätt som en chokladtårta – då passar den till kaffet på maten!