Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart och lättbakat chokladflan med hassselnötter som är mäktig i smaken och räcker till många. Flanet är gott till fikastunden eller som dessert.
Mixa 2 dl av nötterna i matberedaren. Tillsätt mjölet och mixa ihop. Skär smöret i bitar blanda det med nötter och mjöl. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställt formen i kylen i ca 20 min. Sätt ugnen på 200°.
Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kallna.
Fyllning: Hacka de båda chokladsorterna. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen. Lägg i choklad och smör och låt den smälta under omrörning.
Häll fyllningen i formen. Hacka nötterna och garnera flanen runtom. Ställ att stelna i kylen i ca 5 timmar.