Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladflan med rostade hasselnötter

Underbart och lättbakat chokladflan med hassselnötter som är mäktig i smaken och räcker till många. Flanet är gott till fikastunden eller som dessert.

Lena Söderström
Chokladflan med rostade hasselnötter
Chokladflan med rostade hasselnötter
Chokladflan med rostade hasselnötter
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1,5 dlhasselnötter- rostade
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 100 gsmör
  • 1 dlvatten

Fyllning

  • 150 gljus choklad
  • 150 gmörk choklad
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 50 gsmör

Garnering

  • 2 dlhasselnötter- rostade
  • 100 gbär- t ex hallon

Gör så här

  1. Mixa 2 dl av nötterna i matberedaren. Tillsätt mjölet och mixa ihop. Skär smöret i bitar blanda det med nötter och mjöl. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställt formen i kylen i ca 20 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kallna.

  4. Fyllning: Hacka de båda chokladsorterna. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen. Lägg i choklad och smör och låt den smälta under omrörning.

  5. Häll fyllningen i formen. Hacka nötterna och garnera flanen runtom. Ställ att stelna i kylen i ca 5 timmar.

Vad tyckte du om receptet?