Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakad kaka utan ugn. Kakan har mycket smak av kaffe och choklad och konsistensen är som en blandning av mousse och tryffel.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Smält smöret. Lägg smör och kex i en matberedare och mixa till ett smul. Tryck ut smulet i botten på formen. Ställ i kyl ca 1 timme.
Fyllning: Hacka chokladen. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Vispa grädden fluffig men ej hård i en bunke.
Vispa färskost och socker fluffigt med elvisp ca 3 min. Rör i den smälta chokladen, kaffe och flingsalt. Vänd i grädden.
Bred ut blandningen jämnt i formen Låt stå i kylen ca 6 timmar.
Sikta kakao över kakan. Hyvla över choklad och lägg körsbär på kakan.
Mandelgrädde: Vispa grädden och likör fluffigt.
Servera kakan med mandelgrädde.