Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Luftiga franska bakverk som täcks med chokladglasyr och fylls med pistaschkräm.
Éclairer: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, smör och salt i en kastrull. Rör ner vetemjöl, strösocker och kakao i den kokande vätskan. Rör kraftigt med en slev i några minuter tills degen börjar bli fast, jämn och lite glansig.
Lägg degen i en skål och vispa i äggen, ett i taget, med elvisp. Vispa ordentligt på låg hastighet efter varje ägg. Fyll en spritspåse, försedd med en rund tyll, med smeten.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och spritsa ut smeten i fingertjocka längder, ca 10 cm långa, med mellanrum. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i 20 min tills bakverken har svällt upp.
Pistaschkräm: Vispa ihop alla ingredienser utom pistaschnötterna. Mixa nötterna fint och vänd ner dem i krämen. Fyll en spritspåse med krämen.
Gör tre hål i ovansidan på varje éclair med en vass, tandad tyll. Tryck sedan försiktigt in spritspåsen i det högra eller vänstra hålet och spritsa in kräm. När du ser fyllningen i mittenhålet fyller du från andra änden.
Chokladglasyr: Koka upp strösocker och vatten i en kastrull och sjud tills sockret lösts upp. Låt det svalna. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och tillsätt sedan sockerlagen, lite i taget. Rör med en slickepott till en jämn glasyr. Mixa pistaschnötterna fint.
Bred ut glasyren på toppen av éclairerna och strö ev över hackade pistaschnötter. Förvara bakverken i kylskåp.