Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg sesamfröpasta, mörk choklad och valnötter på gyoza-plattor, vik ihop och fritera. Servera med svart sesamfröglass och chokladsojadipp. Gyoza-plattor är en japansk variant av dim sum-plattor.
Svart sesamfröglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp vaniljstången och fröna med mjölk och grädde.
Vispa upp äggulor och socker.
Häll i den varma vätskan i äggsmeten, vispa under tiden. Häll tillbaka i kastrullen och sjud till 84 grader tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden. Sila av glassmassan.
Mixa sesamfröna i en mixer.
Vispa i sesampastan i den varma glassmassan, kyl ner den i ett iskallt vattenbad.
Kör glassmassan i en glassmaskin tills den är fast och krämig, vänd i sesamfröna.
Kyl i frysen i cirka 1 timme så går det lättare att kula upp.
Chokladdumplings: Lägg upp av några gyozaplattorna i taget, en och en på en bänk.
Lägg på lite sesamfröpasta, choklad och valnötter i mitten på varje.
Vispa upp äggvitan lite med en gaffel. Pensla kanterna och vik ihop till halvmånar.
Värm upp oljan till 170 grader. Fritera några dumplings i taget.
Chokladsås: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt såsen sjuda tills den börjar tjockna, cirka 5–10 minuter. Tänk på att såsen tjocknar när den kallnat.
Chokladsojadipp: Blanda ihop chokladsåsen och sojan. Häll upp i skålar. Strö över sesamfrön.
Recept från Mitt kök