Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladdoppade strutar

Festliga glasstrutar serverade i snapsglas – en favorit för både stora och små.

Chokladdoppade strutarChokladdoppade strutarChokladdoppade strutar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3,5 dlmjölk
  • 4 dlvispgrädde
  • 1vaniljstång- urskrapad
  • 6äggulor
  • 2 dlströsocker
  • 1 ljordgubbar- ansade färska, cirka 650 g
  • 2 mskcitron- pressad

Chokladdoppade strutar

  • 50 gmörk choklad
  • 1 msksmör
  • strössel

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde och vaniljfrön. Ställ åt sidan.

  2. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen.

  3. Sjud till 85 grader under omrörning. Det får inte koka, då blir det äggstanning.

  4. Häll upp smeten i en bunke. Låt kallna och sila sedan smeten genom en sil. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.

  5. Mixa jordgubbarna tillsammans med citronsaften. Blanda jordgubbsmoset med gräddsmeten.

  6. Frys glassen i glassmaskin enligt maskinen föreskrifter. Förvara i frysen.

  7. Strutarna: Hacka chokladen och smält den med smöret. Doppa strutarnas kant i chokladen. Doppa i strössel. Låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök