Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladdoppade strasskakor

Chokladdoppade strasskakor är ljuvligt spröda småkakor doppade i härlig choklad! Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

Chokladdoppade strasskakorChokladdoppade strasskakorChokladdoppade strasskakor
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 dlpotatismjöl
  • 1,25 dlvetemjöl

Garnering

  • 75 gchoklad- mörk eller ljus

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop till en smidig deg.

  2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem kallna på plåten.

  4. Doppa halva kakan i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna, gärna i kylen. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?