Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladdoppade strasskakor är ljuvligt spröda småkakor doppade i härlig choklad! Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem kallna på plåten.
Doppa halva kakan i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna, gärna i kylen. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.
Recept Linda Andersson, Hembakat