Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladdoppade mums-mums med lakrits

Mums-mums, skumbollar... kärt barn har många namn. Gör dem glutenfria med smörgåsrån utan gluten.

Chokladdoppade mums-mums med lakrits
Chokladdoppade mums-mums med lakrits
Chokladdoppade mums-mums med lakrits
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gsmörgåsrån- cirka
  • 0,5 dlvatten
  • 150 gströsocker- + 10 g
  • 75 gglukos
  • 100 gäggvita
  • 10 glakritspulver

Chokladöverdrag

  • 500 gmörk choklad

Att strö över

  • lakritsgranulat

Gör så här

  1. Tryck ut rundlar av smörgåsrånen, 4–5 centimeter i diameter.

  2. Koka upp vatten, socker och glukos till 117 grader.

  3. Vispa äggvitorna och tillsätt 10 g socker. Fortsätt vispa till ett skum. Häll i sockerlagen i en stråle och vispa under tiden.

  4. Tillsätt lakritspulver och vispa i ytterligare 3–4 minuter.

  5. Fyll upp en spritspåse med skummet och spritsa ut på smörgåsrånen.

  6. Temperera chokladen: Finhacka chokladen och smält 2⁄3 till 50–55 grader. Häll i resten och rör tills temperaturen är 27–28 grader. Värm sedan chokladen till arbetstemperatur, 31–32 grader.

  7. Doppa skumbollarna i smält, tempererad choklad. Strö över lite lakritsgranulat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök