Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mums-mums, skumbollar... kärt barn har många namn. Gör dem glutenfria med smörgåsrån utan gluten.
Tryck ut rundlar av smörgåsrånen, 4–5 centimeter i diameter.
Koka upp vatten, socker och glukos till 117 grader.
Vispa äggvitorna och tillsätt 10 g socker. Fortsätt vispa till ett skum. Häll i sockerlagen i en stråle och vispa under tiden.
Tillsätt lakritspulver och vispa i ytterligare 3–4 minuter.
Fyll upp en spritspåse med skummet och spritsa ut på smörgåsrånen.
Temperera chokladen: Finhacka chokladen och smält 2⁄3 till 50–55 grader. Häll i resten och rör tills temperaturen är 27–28 grader. Värm sedan chokladen till arbetstemperatur, 31–32 grader.
Doppa skumbollarna i smält, tempererad choklad. Strö över lite lakritsgranulat.
Recept från Mitt kök