Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 3g
Kolhydrater: 26g
Chokladdoppade maränger som blir krispiga ovanpå och lätt sega inuti.
Sätt ugnen på 100°.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp. Vispa i sockret, ca 3 msk i taget.
Klicka ut smeten med hjälp av en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i varje marängtopp.
Grädda marängerna i nedre delen av ugnen 1 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå på eftervärme (ugnsluckan stängd) ca 2–3 timmar.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad i kastrull. Doppa eller bre med en sked halva marängerna med chokladen. Ställ dem att stelna på bakplåtspapper.
Toppa marängerna med vispad grädde och bär. Pudra över florsocker precis före servering.