Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knapriga chokladdoppade småkakor med smak av apelsin.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Vispa smöret krämigt i en bunke och tillsätt sockret. Vispa ihop till en krämig smet. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa så att allt blandas ordentligt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och kanel i en skål. Arbeta in de torra ingredienserna tillsammans med apelsinskal och -saft i smeten till en fast och smidig deg.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma degen till två rullar, ca 18 cm långa. Linda in degrullarna i plastfolie och låt dem vila i kylen ca 4 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Ta fram rullarna och skär dem i 15 skivor vardera. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna på plåten ca 5 min och sedan på galler.
Garnering: Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron. Doppa halva kakorna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper. Toppa med lite rivet apelsinskal. Låt chokladen stelna. Förvara kakorna svalt i en burk med tätslutande lock.