Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladdoppade kakor med apelsin

Knapriga chokladdoppade småkakor med smak av apelsin.

Chokladdoppade kakor med apelsinChokladdoppade kakor med apelsinChokladdoppade kakor med apelsin
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 170 gsmör- rumsvarmt
  • 1,75 dlmuscovadosocker- ljust
  • 1ägg- rumsvarmt
  • 1 tskvaniljsocker
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 1apelsin

Garnering:cxdzßawq<

  • 200 gchokladknappar- mörka, 55 %
  • apelsinskal- rivet

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Vispa smöret krämigt i en bunke och tillsätt sockret. Vispa ihop till en krämig smet. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa så att allt blandas ordentligt.

  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kanel i en skål. Arbeta in de torra ingredienserna tillsammans med apelsinskal och -saft i smeten till en fast och smidig deg.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma degen till två rullar, ca 18 cm långa. Linda in degrullarna i plastfolie och låt dem vila i kylen ca 4 timmar.

  4. Sätt ugnen på 175°. Ta fram rullarna och skär dem i 15 skivor vardera. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna på plåten ca 5 min och sedan på galler.

  5. Garnering: Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron. Doppa halva kakorna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper. Toppa med lite rivet apelsinskal. Låt chokladen stelna. Förvara kakorna svalt i en burk med tätslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?