Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladdoppade fikon

Chokladdoppade fikon är försvinnande goda på gottebordet.

Chokladdoppade fikon
Chokladdoppade fikon
Chokladdoppade fikon
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 2 mskkonjak
  • 2 dlflorsocker
  • 200 gchoklad- mörk (70 %)
  • 200 gmarsipan
  • 250 gfikon- torkade

Gör så här

  1. Ta bort skaften och hacka fikonen fint. Häll över konjak och låt blandningen dra 30 min.

  2. Skär marsipanen i grova bitar och blanda den med fikonhacket. Arbeta in florsockret i blandningen. Rulla små kulor som väger ca 10 g/st.

  3. Smält chokladen i en skål över hett vatten eller i mikro. Häll chokladen på ett fat.

  4. Rulla kulorna i chokladen med hjälp av 2 små skedar. Lägg dem på silpatduk eller bakplåtspapper efter hand för att stelna.

    Foto: Holger Edström

    julgodis

Vad tyckte du om receptet?