Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladdoppad pavlova med grädde och jordgubbar

Pavlova är en klassisk dessert som alltid går hem hos gästerna. Här har vi gjort dem ännu godare genom att doppa dem i choklad.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Chokladdoppad pavlova med grädde och jordgubbar
Chokladdoppad pavlova med grädde och jordgubbar
Chokladdoppad pavlova med grädde och jordgubbar
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 1 krmättiksprit (12 %)
  • 1,5 dlströsocker
  • 100 gmörk choklad

Fyllning

  • 23 dlvispgrädde
  • 200 gjordgubbar

Garnering

  • mynta
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.  Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan i en bunke till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast marängsmet. Spritsa eller klicka ut marängsmeten i 4–6 runda formar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i mitten av varje

    maräng.

  2. Sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna kallna i ugnen, med ugnsluckan på glänt.

  3. Hacka och smält chokladen i en skål över ett varmt vattenbad eller i mikron. Doppa toppen av varje maräng i chokladen. Låt chokladen stelna.

  4. Vispa grädden. Snoppa och halvera jordgubbarna. Fyll varje pavlova med grädde och jordgubbar. Garnera med mynta och ätbara blommor. 

Vad tyckte du om receptet?