Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pavlova är en klassisk dessert som alltid går hem hos gästerna. Här har vi gjort dem ännu godare genom att doppa dem i choklad.
Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan i en bunke till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast marängsmet. Spritsa eller klicka ut marängsmeten i 4–6 runda formar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i mitten av varje
maräng.
Sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna kallna i ugnen, med ugnsluckan på glänt.
Hacka och smält chokladen i en skål över ett varmt vattenbad eller i mikron. Doppa toppen av varje maräng i chokladen. Låt chokladen stelna.
Vispa grädden. Snoppa och halvera jordgubbarna. Fyll varje pavlova med grädde och jordgubbar. Garnera med mynta och ätbara blommor.