Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladdoppad lakritskola kan antingen garneras med bara flingsalt eller doppas i choklad och sedan garneras med flingsalt.
Hacka chokladen. Smält socker och honung på medelvärme i en kastrull tills det fått en gyllenbrun färg. Rör inte utan skaka bara lite på kastrullen.
Blanda lakritspulvret med grädden. Häll blandningen i kastrullen och tillsätt choklad och smör. Låt koka på medelvärme till 116°.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt lakritsarom och färg. Häll smeten i en oljad form, ca 9 x 22 cm, med bakplåtspapper i botten. Strö över flingsalt om kolorna inte ska doppas i choklad. Låt stelna i rumstemperatur.
Skär kolan i bitar med en vass kniv. Hacka chokladen till garnering. Smält hälften av chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och rör sedan ner resten av chokladen. Doppa kolan i chokladen och strö på flingsaltet.