Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladdoppad lakritskola med flingsalt

Den här goda kolan smaksätts med lakritsgranulat som man får fram genom att krossa rålakrits. Lakritsgranulat är grövre än lakritspulver och ger en mer intensiv lakritssmak. Doppa kolan i mörk choklad och strö över flingsalt.

Chokladdoppad lakritskola med flingsalt
Chokladdoppad lakritskola med flingsalt
Chokladdoppad lakritskola med flingsalt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 40 gmörk choklad
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 msklakritsgranulat
  • 50 gglykos- flytande
  • evsvart hushållsfärg- lite

Att doppa i

  • 250 gmörk choklad
  • 2 tskflingsalt

Gör så här

  1. Lägg en bit bakplåtspapper i en form, cirka 15 × 20 centimeter.

  2. Hacka chokladen.

  3. Koka socker, grädde och lakrits på medelvärme tills sockret löst sig, rör om då och då.

  4. Tillsätt glykosen och chokladen.

  5. Koka och rör om då och då, men rör inte hela tiden. Koka till fast kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula. Eller koka till 123–124 grader.

  6. Häll upp massan i formen. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten.

  7. Skär upp kolan i bitar.

  8. Temperera chokladen: finhacka chokladen och smält två tredjedelar till 50–55 grader. Häll i resten av chokladen och rör tills all choklad smält och tills temperaturen är 27–28 grader. Värm sedan upp chokladen till 31–32 grader. Det går väldigt fort i mikron.

  9. Doppa kolorna i chokladen och strö över flingsalt. Låt chokladen stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök