Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladcupcakes

Vackra cupcakes smaksatta med mörk choklad. Spritsa på chokladfrosting sötad med honung och toppa med färska bär.

Chokladcupcakes
Chokladcupcakes
Chokladcupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör- mjukt
  • 2 dlkokossocker
  • 2ägg
  • 3,5 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 0,5 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1,5 dlkesella- eller grekisk yoghurt
  • 50 gmörk choklad- grovt hackad

Chokladfrosting med honung

  • 300 gfärskost
  • 0,5 dlkakao
  • 50 gsmör- mjukt
  • 0,5 dlhonung- flytande

Till garnering

  • 150 gbär- färska
  • 2 mskmörk choklad- riven, mörk

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smör och kokossocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.

  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med kesellan eller yoghurten.

  4. Lägg pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga. Häll i smeten i formarna, fyll inte ända upp till kanten, lämna cirka ½ centimeter.

  5. Lägg i den hackade chokladen i formarna.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

  7. Ta ut muffinsen, låt de vila i 5 min i formarna, flytta över till ett galler och låt de svalna. Gör frostingen under tiden.

  8. Vispa upp färskosten med en elvisp, vispa i kakaon.

  9. Vispa ihop smöret och honungen.

  10. Blanda ihop alla ingredienser, vispa till en slät frosting och fyll en spritspåse med stjärntyll. Spritsa toppar på muffinsen och garnera med färska bär och riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök