Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladcookies med vit choklad och polkagris

Glutenfria chokladcookies som nästan blir som brownies i konsistensen. Kakorna doppas i vit choklad och toppas med goda och dekorativa polkagrisar. 

Chokladcookies med vit choklad och polkagris
Chokladcookies med vit choklad och polkagris
Chokladcookies med vit choklad och polkagris
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gmörk choklad- hackad
  • 1,5 dlströsocker
  • 40 gsmör- rumsvarmt
  • 2ägg
  • 0,75 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 100 gvit choklad
  • 1 dlpolkagrisar- krossade

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron och låt den svalna. Blanda strösocker och smör i bunken till en köksassistent med vinge tills det är jämnt blandat.

  2. Tillsätt äggen, ett i taget, och sedan Maizena, bakpulver och salt.

  3. Vänd ner den smälta chokladen i smeten och rör tills allt är blandat. Låt smeten vila i 30 min i rumstemperatur.

  4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Skopa upp 15 kakor med en glasskopa, eller en sked, på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna.

  6. Smält den vita chokladen och doppa kakorna till hälften i den. Garnera kakorna med krossade polkagrisar. Låt dem stelna i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?

Se även recept på:

Våra bästa lussebullar 

Saftig mjuk pepparkaka

Pepparkaksdeg