Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladcookies med salt kola

Choklad, kola och salt skapar tillsammans en riktigt god småkaka som kommer att göra succé. Kakorna är även goda utan dulce de leche om du vill ha enklare kakor.

Chokladcookies med salt kolaChokladcookies med salt kolaChokladcookies med salt kola
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad
  • 200 gsmör- osaltat, rumsvarmt
  • 1,5 dlfarinsocker
  • 1,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 1äggula
  • 2 tskvaniljextrakt
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 0,25 tskbakpulver
  • 1 tskvatten
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 nypasalt
  • 2 mskkakao
  • 2 mskmjölk

Topping

  • 2 dldulce de leche
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt. Vispa smör, farinsocker och strösocker krämigt. Tillsätt ägg, äggula och vaniljextrakt och vispa i ytterligare ett par minuter.

  2. Rör ihop bikarbonat, bakpulver och vatten i en liten skål. Tillsätt det tillsammans med vetemjöl, salt, kakao, choklad och mjölk och arbeta ihop det till en deg.

  3. Rulla 30 bollar av degen och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min (ev kortare tid för lite mjukare kakor).

  4. Låt kakorna svalna på plåten i 10 min. Låt dem sedan kallna på ett galler. Förvara kakorna i en lufttät burk.

  5. Innan servering: Toppa kakorna med dulce de leche och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?