Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladcookies med cheesecake-gömma

Riktigt lyxiga kakor med en krämig cheesecakefyllning. De är dessutom glutenfria!

Chokladcookies med cheesecake-gömma
Chokladcookies med cheesecake-gömma
Chokladcookies med cheesecake-gömma
Recept på otroliga chokladkakor med krämig cheesecake-gömma. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 350 gmörk choklad
  • 100 gsmör
  • 1,25 dlströsocker
  • 1,5 dlbovetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 2ägg

Cheesecake-fyllning

  • 200 gnaturell färskost
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 tskcitronskal- rivet

Garnering

  • 50 gmjölkchoklad
  • citronskal- rivet

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Smält smöret. Lägg chokladen i smöret och rör tills den har smält. Ta kastrullen från plattan och rör i socker, bovetemjöl blandat med bakpulver, och salt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Ställ in smeten i kylen i ca 3 tim. 

  2. Fyllning: Blanda färskost, florsocker, vaniljsocker och citronskal till en jämn kräm.

  3. Sätt ugnen på 160°. Dela smeten i 15 bitar. Forma dem

    till bollar. Gör en fördjupning i varje boll och klicka i färskosts­krämen. Kläm ihop och rulla till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kallna på galler.

  5. Garnering: Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen på kakorna och toppa med citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: