Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Riktigt lyxiga kakor med en krämig cheesecakefyllning. De är dessutom glutenfria!
Hacka chokladen. Smält smöret. Lägg chokladen i smöret och rör tills den har smält. Ta kastrullen från plattan och rör i socker, bovetemjöl blandat med bakpulver, och salt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Ställ in smeten i kylen i ca 3 tim.
Fyllning: Blanda färskost, florsocker, vaniljsocker och citronskal till en jämn kräm.
Sätt ugnen på 160°. Dela smeten i 15 bitar. Forma dem
till bollar. Gör en fördjupning i varje boll och klicka i färskostskrämen. Kläm ihop och rulla till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kallna på galler.
Garnering: Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen på kakorna och toppa med citronskal.
Läs också: