Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättbakade chokladcookies

Lättbakade och supergoda chokladkakor med hasselnötter. Servera gärna med ett glas kall mjölk eller havremjölk.

Lättbakade chokladcookies
Lättbakade chokladcookies
Lättbakade chokladcookies
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dlglutenfri mjölmix- till exempel Lailas mjölmix
  • 0,5 dlkakao
  • 100 gsmör
  • 1 dlkokossocker
  • 1ägg
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 100 gmörk choklad- sockerfri
  • 1 dlhasselnötter- grovt hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Rör ihop (eller vispa med elvisp) mjölmix, kakao, smör, kokossocker, ägg, vaniljpulver och salt.

  3. Hacka chokladen och nötterna och blanda i.

  4. Klicka ut degen till lagom stora kakor på två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Platta till degen lite med fingrarna. Tänk på att lämna plats mellan kakorna eftersom de flyter ut.

  5. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök