Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.
Koka upp grädde och honung.
Häll grädden i en stråle över chokladen under omrörning. Chokladmassan ska bli helt slät och smidig.
Låt massan svalna och bli trögare i konsistensen. Vispa sedan försiktigt för hand tills den blir luftig och fast (övervispa inte, då kan det skära sig).
Lägg massan i en sprits. Spritsa ut långa kablar. Ställ dem i kylen för att stelna. Skär sedan i 3–4 centimeter långa bitar.
Låt chokladcigarrerna stå cirka 10 minuter i rumstemperatur. Rulla sedan chokladbitarna i kakaopulver.
Recept från Mitt kök