Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladcigarrer

Chokladcigarrer
Chokladcigarrer
Chokladcigarrer
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 200 gmjölkchoklad- av god kvalitet
  • 1,5 dlgrädde
  • 3 tskhonung- flytande
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.

  2. Koka upp grädde och honung.

  3. Häll grädden i en stråle över chokladen under omrörning. Chokladmassan ska bli helt slät och smidig.

  4. Låt massan svalna och bli trögare i konsistensen. Vispa sedan försiktigt för hand tills den blir luftig och fast (övervispa inte, då kan det skära sig).

  5. Lägg massan i en sprits. Spritsa ut långa kablar. Ställ dem i kylen för att stelna. Skär sedan i 3–4 centimeter långa bitar.

  6. Låt chokladcigarrerna stå cirka 10 minuter i rumstemperatur. Rulla sedan chokladbitarna i kakaopulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök