När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
250 gdouble chocolate chip cookies
75 gsmör- rumsvarmt
Cheesecake fyllning
400 gnaturell färskost- t ex Philadelphia
2 dlcrème fraiche
0,5 dlkaffe- starkt, ljummet
200 gmörk choklad- (70%)
2ägg
0,75 dlströsocker
Garnering
250 ghallon- färska
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna i bottnen och upp på kanterna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd invändigt med bakplåtspapper. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen förbereds.
Rör färskost och crème fraiche smidigt. Blanda ner kaffet, lite i taget. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner den i färskostblandningen.
Vispa ägg och socker och blanda ner lite i taget i färskostsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar i kylen. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
Lossa cheesecaken från formen och garnera med hallon.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 150 röster)
Recept av Mia Öhrn. Kakan går att göra i god tid och frysa in, eller förvaras väl inplastad i kylen 4–5 dagar före servering.
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.