Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladcheesecake - sockerfri

Maffig cheesecake med en chokladfyllning smaksatt med kaffe. Servera gärna med lätt vispad grädde och färska bär.

Chokladcheesecake - sockerfri
Chokladcheesecake - sockerfri
Chokladcheesecake - sockerfri
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 200 gsmör- mjukt
  • 3 dlkokossocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlkakao

Fyllning

  • 200 gmörk choklad
  • 300 gfärskost- Philadelphia
  • 3ägg
  • 0,5 dlkokossocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskkaffe

Chokladglasyr

  • 100 gmörk choklad
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform cirka 24 centimeter i diameter.

  2. Mixa ihop smör, kokossocker, vetemjöl och kakao. Tryck ut degen i formen och ställ in den i kylen under tiden du gör fyllningen.

  3. Fyllning: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.

  4. Mixa ihop färskosten, äggen och kokossockret.

  5. Mixa ner den smälta chokladen, mixa sedan i grädden och kaffet. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Stäng av värmen och låt cheesecaken stå kvar i 30 minuter på eftervärme. Ta ut den och låt den svalna, sätt in den i kylen ett par timmar tills den stelnat.

  6. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  7. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält. Låt glasyren svalna i rumstemperatur.

  8. Bred glasyren över cheesecaken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök