Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Maffig cheesecake med en chokladfyllning smaksatt med kaffe. Servera gärna med lätt vispad grädde och färska bär.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform cirka 24 centimeter i diameter.
Mixa ihop smör, kokossocker, vetemjöl och kakao. Tryck ut degen i formen och ställ in den i kylen under tiden du gör fyllningen.
Fyllning: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
Mixa ihop färskosten, äggen och kokossockret.
Mixa ner den smälta chokladen, mixa sedan i grädden och kaffet. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Stäng av värmen och låt cheesecaken stå kvar i 30 minuter på eftervärme. Ta ut den och låt den svalna, sätt in den i kylen ett par timmar tills den stelnat.
Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält. Låt glasyren svalna i rumstemperatur.
Bred glasyren över cheesecaken.
Recept från Mitt kök