Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker kaka som kan serveras i små bitar till kaffet eller som dessert, då den är ganska mäktig.
Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och kakaopulver och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet i 120 grader i 10 minuter.
Rör cream cheese och socker slätt. Hacka chokladen fint (chokladknappar behöver inte hackas) och smält den över vattenbad eller i mikron (till 50 grader, då det börjar kännas varmt på fingertoppen). Blanda ner cream cheese-blandningen i chokladen. Tillsätt grädden under omrörning. Knäck ner äggen, ett åt gången och rör blandningen slät.
Häll smeten i formen och grädda i 120 grader i cirka 50 minuter. Fyllningen ska fortfarande kännas aningen lös i mitten, den stelnar när kakan kallnat. Låt kakan kallna. Pudra eventuellt kakan med florsocker före servering.
Recept från Mitt kök