Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladcheesecake

Läcker kaka som kan serveras i små bitar till kaffet eller som dessert, då den är ganska mäktig.

Chokladcheesecake
Chokladcheesecake
Chokladcheesecake
FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 200 gchocolate chip cookies- (typ Maryland choklad)
  • 1 mskkakaopulver
  • 25 gsmör
  • 200 gchoklad- 50 procent, till exempel mörka chokladknappar
  • 300 gcream- cheese
  • 1 dlsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • 2ägg

Gör så här

  1. Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och kakaopulver och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet i 120 grader i 10 minuter.

  2. Rör cream cheese och socker slätt. Hacka chokladen fint (chokladknappar behöver inte hackas) och smält den över vattenbad eller i mikron (till 50 grader, då det börjar kännas varmt på fingertoppen). Blanda ner cream cheese-blandningen i chokladen. Tillsätt grädden under omrörning. Knäck ner äggen, ett åt gången och rör blandningen slät.

  3. Häll smeten i formen och grädda i 120 grader i cirka 50 minuter. Fyllningen ska fortfarande kännas aningen lös i mitten, den stelnar när kakan kallnat. Låt kakan kallna. Pudra eventuellt kakan med florsocker före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök