Recept på vetedeg till bullar hittar du HÄR!
Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättbakade bullar till alla som älskar choklad!
Gör vetedegen enligt grundreceptet.
Rör ihop smör, socker och vanilj.
Utbakning. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, ca 45 x 35 centimeter. Bred på fyllningen. Strö chokladen över fyllningen. Vik degen dubbelt, tryck till med handen och skär i ca 2 centimeter breda remsor, använd gärna pizzaskärare. Dra ut remsorna försiktigt, tvinna dem och forma till bullar. Lägg dem i bullformar på en plåt eller på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla bullarna med ägget. Strö över pärlsockret. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna på ett galler under bakduk ca 30 minuter.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över bullarna.
Recept på vetedeg till bullar hittar du HÄR!
Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök