Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbrylé med hallonyoghurtglass

Gör en god chokladbrylé och servera med fräsch hallonyoghurtglass. Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir brylén extra krämig och fin. Garnera med hallon och ett chokladflarn.

Chokladbrylé med hallonyoghurtglass
Chokladbrylé med hallonyoghurtglass
Chokladbrylé med hallonyoghurtglass
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Hallonyoghurtglass

  • 1gelatinblad
  • 1,5 dlvatten
  • 3,25 dlströsocker
  • 40 gglykos- flytande eller flytande honung
  • 3,5 dlmatyoghurt
  • 3 dlhallonpuré- (mixade och passerade hallon)

Chokladbrylé

  • 0,5vaniljstång
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 5äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 75 gmörk choklad- hackad

Att strö över

  • 1 dlråsocker- eller strösocker

Tillbehör

  • mörk choklad
  • hallon

Gör så här

  1. Hallonyoghurtglass: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.

  2. Häll i vatten, socker och glykos eller honung i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret smält. Dra av från plattan.

  3. Lyft upp gelatinet och smält det i den varma lagen. Rör tills gelatinet smält.

  4. Rör i matyoghurten.

  5. Blanda i hallonpurén och låt massan svalna helt. Kör den sedan i en glassmaskin till glassen är fast och krämig.

  6. Chokladbrylé: Dela vaniljstången på längden. Skrapa ut vaniljfröna och lägg vaniljstången och fröna i en kastrull. Häll på grädden och mjölken, värm den tills det är ljummet.

  7. Vispa äggulor och socker tills sockret smält, häll i gräddmjölken. Lyft ur vaniljstången.

  8. Lägg chokladen i en skål och häll på den varma smeten. Rör tills all choklad smält.

  9. Sätt ugnen på 100 grader.

  10. Häll upp smeten i sex ugnsfasta, runda formar. Grädda i 45–50 minuter, de är färdiga när de stannat.

  11. Låt svalna och låt formarna stå i kylen i ett par timmar.

  12. Strö över råsocker och bränn av med brännare.

  13. Servering: Smält lite mörk choklad i ett varmt vattenbad och häll ut på bakplåtspapper. Sätt in i frysen ett par minuter. Bryt i bitar när chokladen stelnat. Lägg en glasskula på brylén, garnera med hallon och ett chokladflarn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök