Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en god chokladbrylé och servera med fräsch hallonyoghurtglass. Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir brylén extra krämig och fin. Garnera med hallon och ett chokladflarn.
Hallonyoghurtglass: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Häll i vatten, socker och glykos eller honung i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret smält. Dra av från plattan.
Lyft upp gelatinet och smält det i den varma lagen. Rör tills gelatinet smält.
Rör i matyoghurten.
Blanda i hallonpurén och låt massan svalna helt. Kör den sedan i en glassmaskin till glassen är fast och krämig.
Chokladbrylé: Dela vaniljstången på längden. Skrapa ut vaniljfröna och lägg vaniljstången och fröna i en kastrull. Häll på grädden och mjölken, värm den tills det är ljummet.
Vispa äggulor och socker tills sockret smält, häll i gräddmjölken. Lyft ur vaniljstången.
Lägg chokladen i en skål och häll på den varma smeten. Rör tills all choklad smält.
Sätt ugnen på 100 grader.
Häll upp smeten i sex ugnsfasta, runda formar. Grädda i 45–50 minuter, de är färdiga när de stannat.
Låt svalna och låt formarna stå i kylen i ett par timmar.
Strö över råsocker och bränn av med brännare.
Servering: Smält lite mörk choklad i ett varmt vattenbad och häll ut på bakplåtspapper. Sätt in i frysen ett par minuter. Bryt i bitar när chokladen stelnat. Lägg en glasskula på brylén, garnera med hallon och ett chokladflarn.
Recept från Mitt kök