Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbröd med karamell och havsalt

En gnutta havssalt förhöjer smaken på chokladbröden, som kan förberedas i god tid.

Chokladbröd med karamell och havsalt
Chokladbröd med karamell och havsalt
Chokladbröd med karamell och havsalt

Ingredienser

  • 0,5baguette- smal
  • 0,5baguette- smal
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tskkardemumma- stött

chokladkräm

  • 150 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 1 dlströsocker
  • 2 tskvatten
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskolivolja

garnering

  • 1 mskolivolja
  • 1 tskhavssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över socker och kardemumma. Rosta mitt i ugnen ca 8 min.

  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka till en ljus karamell.

  3. Tillsätt grädden och koka tills sockret smält igen. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Rör i oljan. Låt svalna.

  4. Bred chokladsmet på brödskivorna. Ringla över olivolja och strö på havssalt.

Vad tyckte du om receptet?