Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbröd med kanderade rosenblad

Chokladbröd är ett elegant julgodis som inte alls är svårt att göra. Bara att skära upp hur tunt eller tjockt man vill.

Chokladbröd med kanderade rosenblad
Chokladbröd med kanderade rosenblad
Chokladbröd med kanderade rosenblad

Kanderade rosenblad

  • 1ros- liten röd (obesprutad)
  • 1äggvita
  • 0,51 dlströsocker

Chokladbröd

  • 200 gmarsipan
  • 1,5 dlpistaschnötter- skalade
  • 100 gchoklad- mörk (70 %)
  • 150 gnougat- rumstempererad

Garnering

  • pistaschnötter

Gör så här

  1. Rosenblad: Plocka av rosenbladen. Vispa upp äggvitan lätt för hand. Doppa varje rosenblad ett och ett i äggvitan. Torka bort överflödigt skum, det ska bara vara ett ytterst tunt lager.

  2. Doppa bladen direkt i socker. Lägg dem att torka på bakplåtspapper i rumstemperatur. Låt dem ligga minst ett dygn, gärna två för bästa resultat.

  3. Chokladbröd: Forma marsipan till tre plattor, 4 x 15 cm och  1/2 cm tjocka. Lägg ut plattorna på bakplåtspapper.

  4. Finhacka pistaschnötterna. Dela chokladen i bitar. Smält chokladen i vattenbad och pensla marsipanskivorna rikligt med choklad. Strö över nötterna.

  5. Dela nougaten i två delar. Platta ut dem på bakplåtspapper till två rektangulära plattor lika stora som marsipanplattorna. Sätt in i frysen och låt stelna 10-15 min.

  6. Varva marsipan- och nougatplattor ovanpå varandra, börja och avsluta med marsipan. Doppa eller pensla runt om med resten av chokladen. Låt stelna ca 2 timmar i rumstemperatur. Garnera med kanderade rosenblad och pistaschnötter.

  7. Skär brödet i skivor vid servering. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?