Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladbröd är ett elegant julgodis som inte alls är svårt att göra. Bara att skära upp hur tunt eller tjockt man vill.
Rosenblad: Plocka av rosenbladen. Vispa upp äggvitan lätt för hand. Doppa varje rosenblad ett och ett i äggvitan. Torka bort överflödigt skum, det ska bara vara ett ytterst tunt lager.
Doppa bladen direkt i socker. Lägg dem att torka på bakplåtspapper i rumstemperatur. Låt dem ligga minst ett dygn, gärna två för bästa resultat.
Chokladbröd: Forma marsipan till tre plattor, 4 x 15 cm och 1/2 cm tjocka. Lägg ut plattorna på bakplåtspapper.
Finhacka pistaschnötterna. Dela chokladen i bitar. Smält chokladen i vattenbad och pensla marsipanskivorna rikligt med choklad. Strö över nötterna.
Dela nougaten i två delar. Platta ut dem på bakplåtspapper till två rektangulära plattor lika stora som marsipanplattorna. Sätt in i frysen och låt stelna 10-15 min.
Varva marsipan- och nougatplattor ovanpå varandra, börja och avsluta med marsipan. Doppa eller pensla runt om med resten av chokladen. Låt stelna ca 2 timmar i rumstemperatur. Garnera med kanderade rosenblad och pistaschnötter.
Skär brödet i skivor vid servering. Förvara i kylen.